FOGYASZTHATÓ ÉTELEK
- kecske- és juhtejből készített tejtermékek kis mennyiségben (magas kalciumtartalom)
- az összes zöldség (kezdetben a legjobb enyhén párolva, mivel forrón könnyen lebomlik és megterheli a hasnyálmirigyet)
- gabonafélék és tojásmentes tésztafélék
- burgonya (héjában sült pityóka)
- szelídgesztenye
- hús: szárnyasok és hal (hetente 1x)
- gyümölcsök – csak délelőtt és egyszerre csak egyfélét (kivéve a déli gyümölcsöket, azokat ne fogyasszuk egyáltalán)
TILTOTT ÉTELEK
- tehéntej és tejtermékek (joghurt, sajt, túró, vaj, tejszín, fagylalt stb.)
- tojást tartalmazó ételek (kekszek, sütemények, palacsinta, majonéz, tészták stb.)
- disznóhús és disznóhúst tartalmazó hústermékek (felvágottak, sonka, kolbász)
- emlősállatok húsa
- trópusi gyümölcsök és gyümölcslevek (kezdetben több hónapig, egy idő után kizárólag reggel megengedettek)
- olajos magvak, diófélék (kivétel mogyoró és a kesudió)
- cukor és cukortartalmú ételek (kivétel: juharszirup, méz, szacharin)