Adagolás, bevételi szabályok

Tudnivalók a homeopátiás gyógyszerekről

A homeopátiás gyógyszerek természetes növényi, állati vagy ásványi anyagokból készülnek. 

A szervezet öngyógyító folyamatait erõsítik, a bevételi szabályokat betartva semmilyen mellékhatásuk nincsen.

A homeopátiás gyógyszerek adagolása

A fogászatban alkalmazott homeopátiás gyógyszerek többnyire fizikai panaszokat orvosolnak, ezért az esetek többségében alacsony vagy közepes potenciákat választunk.

Attól függően használunk alacsony, vagy közepes potenciákat, hogy mennyire „csak” fizikai tüneteink vannak illetve mennyire erősek, hangsúlyosak a panaszok. Akkor adunk közepes potenciákat, ha lelkileg, mentálisan kívánunk segíteni, például félelmet-, szorongást szeretnénk oldani. Magasabb potenciákat (C200, D200) csak orvosi ajánlásra szedjünk.

Csecsemőknél, kisgyermekeknél a golyócskákat mindig feloldva, műanyag kanálban adjuk!
Az alacsony (C6, C9, D4, D6, D12) potenciákat naponta 3-4-5-ször, a közepeseket (C12, C30, D30) 2-3-szor szedjük. Felnőtteknél egy alkalommal 5, gyermekeknél 3-4, csecsemőknél 1-2 golyócskát adagolunk.

Fontos szabály, hogy a több héten keresztül szedett alacsony potenciájú szereknél mindig tartsunk szüneteket! Ez a legegyszerűbben úgy oldható meg, ha a hétköznapi gyógyszerszedést követően minden hétvégén szünetet tartunk.

Bevételi szabályok

A homeopátiás golyócskákat víz nélkül kell elszopogatni. A csecsemõk és a kisgyerekek kevés vízben feloldva is kaphatják, ha véletlenül lenyelik, nem baj.

A golyócskákat ne fogja meg kézzel, illetve azok ne érintkezzenek fémmel. A beszedésükhöz használjon mûanyag kanalat.

A gyógyszerek szedésével egyidejûleg ne használjon kámforos-mentolos kenõcsöket, bedörzsö-lõszereket, és lehetõség szerint ne igyon kávét.

Figyelem! A golyócskák bevétele elõtt és után egy fél óráig nem szabad enni, inni, dohányozni, mentolos fogkrémmel fogat mosni és rágógumit rágni!

A gyógyszerek tárolása

A homeopátiás szereket nem szabad fûszerek, kávé, tea, aromás, illatos anyagok mellett, valamint nagy feszültségû elektromos eszközök (rádiótelefon, mikrohullámú sütõ, számítógép, televízió) egy méteres körzetében tárolni. A gyógyszert ne tegye hûtõszekrénybe, hanem szobahõmérsékleten tárolja, óvja a közvetlen napsugárzástól.

A gyógyszeres üveg mindig szorosan zárva legyen!

Rendelőnkben kapható a homeopátiás gyógyszerek biztonságos szállítására és tárolására alkalmas fémszálas tasak, ami megvédi a gyógyszereket az elektromágneses sugárzástól. Így nyugodtan tarthatja táskájában a gyógyszerét, és mobiltelefonját nem kell kikapcsolnia.
Mielõbbi és teljes gyógyulást kívánunk!

Haris Fogászat