Hitvallásunk

Figyelemmel, szóval, a természet erejével, magas szakmai tudással, elhivatottsággal, alázattal, a legkorszerűbb eszközökkel szolgáljuk a megelőzést, kísérjük a gyógyulást. 

Az egészséget támogatjuk!

Fogorvosi hitvallásunk

Azon munkálkodunk, hogy szakmánk szeretete nemcsak igényes és szép munkákban, hanem a félelmeikben megszelídített pácienseink által is tükröződjön. Fogorvosnak lenni küldetés: lebontani mindazokat a görcsöket és előítéleteket, amelyek –jogosan- gyarapodtak eleink fogfájásain, foghúzásain, foghíjain és fogász „élményein”.

A fogorvosi székeinken már csak jelképesen van jelen a karfa: nincs amiért belekapaszkodni, hiszen ott van a megértő fogorvos és asszisztens, a halk zene, a gyertyafény, és megannyi kis apró gesztus, szó vagy tárgy, amelyek mind-mind azt szolgálják, hogy ne a kiszolgáltatottság és a rettegés, hanem az ellazulás, és a teljes bizalom lengje be a kezelés idejét.

Bevonni pácienseinket

Valamikor mi is féltünk a fogorvostól, s a kellemetlen tapasztalatok nem múltak el nyomtalanul: tudjuk és érezzük, hogy mit hogyan kell másként tenni. Nem ígérünk teljes fájdalommentességet, de emberileg mindent megteszünk azért, hogy az elkerülhetetlen kellemetlenségek feledhetőek legyenek. Nálunk is van fúró és injekcióstű, de van együttérző gyöngéd vállérintés, és eperízű ínyérzéstelenítő.

Fontosnak tartjuk életkortól függetlenül bevonni pácienseinket a kezelés folyamatába, a tervezésbe, a lehetséges alternatívákba, a várható eredményekbe. Kulcsfontosságú a bizalom: tudni azt, hogy mindenből a lehetséges legjobbat kihozni törekvő szakember és a felvilágosított, a kezelés minden mozzanatába belelátó páciens találkozik a rendelőben.

Az elkerülhető kompromisszumok

A fogászat kompromisszumok művészete és tudománya. Attól a pillanattól kezdve, hogy a fogorvos kénytelen a fúróhoz nyúlni, beleavatkozik abba, amit a természet -majdnem- tökéletesen megalkotott. Nincs az a tömés, az a fogpótlás, az a fogászati beavatkozás, ami maradandó és tökéletes lenne…

Egyetlen esetben kerülhetjük el a kompromisszumokat: ha megelőzzük a szuvasodásokat, a foghúzásokat, a fogágybetegségeket! Ezért tanítjuk meg a pácienseinket a helyes szájápolásra, és biztatjuk őket az egészséges étkezésre és tudatos életvitelre. Mindezért várjuk a felnőtteket a rendszeres ellenőrzésre, és hívjuk a gyerekeiket egy játékos fognézésre.

A külvilág és a belsőnk kapujában őrt álló fogaink nemcsak a jó rágást szolgálják, hanem itt száll ki a szó és az ének, őket szorítjuk össze, amikor küzdünk, és ők villannak elő minden egyes mosolyunknál… A fizikai létünk és kiegyensúlyozott lelkünk meghatározói ők, bánjunk velük gonddal és figyelemmel!