Amalgámcsere

A korábbiakban már szóltunk az amalgámtömésekről, most tekintsük át, mit fontos tudnunk az amalgám kivételéről, majd az ezt követő méregtelenítési alternatívákról.

Ha az amalgámtömések kivétele mellett döntünk, nagyon fontos hogy megfontoltan lássunk hozzá, pl. várandósság és szoptatás ideje alatt csak indokolt és sürgős esetben történjen meg.

Amalgámcsere során ajánlott óvintézkedések

Nyálrekesz (kofferdam) használata, lassú fordulatszámú fúró használata, jó szellőzés, méregkötők alkalmazása (széntabletta), homeopátia (Silberamalgam), majd az utolsó amalgámtömés kikerülése után ajánlott egy 45 napos rotációs méregtelenítést végezni, nevezetten a Phoenix-kúrát. Ennek során távoznak szervezetünkből az évek során lerakódott nehézfémek. Vitaminok (szelén, cink, C-vitamin) legalább egy hónapon át, méregtelenítő élelmiszerek (koriander, tengeri algák), olajrágás.

Kedvező még a megfelelő időpont kiválasztása. A tisztító, méregtelenítő folyamatok a szervezetünkben a fogyó hold időszakában kedvezőbbek. Egy fogyó holdas időszakban ajánlatos maximum 2-3 tömést cserélni.  

A nehézfém-kivezetés protokolljáról és a Phoenix-kúráról részletesebben honlapunkon tájékozódhatnak.