Implantáció és fogászati műtétek homeopátiás kísérése

rezekció, bölcsességfog feltárása

A beavatkozást megelőző este, majd beavatkozás reggelén és estéjén ARNICA C30 vagy D30 5-5 golyócska. Ezt követően – a panaszoktól függően- napi 2-3x5 golyócskát szedünk be még egy hétig.

STAPHYSAGRIA C6, C9 vagy D12: a műtét után a varratszedésig 3x5 golyó, utána még 1 hétig 2x5 golyó.

Alsó állkapocsban végzett beavatkozásoknál a fentiek mellett a HECLA LAVA C6 vagy D6 3x5 golyó szedése nagyon hasznos tud lenni (2-3 héten át).

A fenti szereknek vérzéscsillapító, sebgyógyulást serkentő és fájdalomcsillapító hatásuk van.

Külön fájdalomcsillapítóként szedhetjük az első napokban a HYPERICUM C12, C30 vagy D30-ot, szükség esetén naponta akár többször. Ez a szájzár megelőzésének vagy oldásának, illetve az alsó állcsontban futó ideg sérülése miatt kialakuló zsibbadásnak is a gyógyszere.

Az implantátumok beépülésének vagy a kihúzott/reszekált fog után maradt üreg becsontosodásának a fő szere a SYMPHYTUM C6 vagy D6. Ezt 2-3 hónapig is érdemes szedni a következők szerint: hétköznap 2x5 golyó, hétvége szünet (az első hétvége kivételével, ekkor még nem kell szünetet tartani). A Symphytumot amúgy bármilyen csontsérülésnél, törésnél hasznos szedni a fenti protokoll szerint.

Kiegészítésképpen a csontosodási folyamatok támogatásához a 2-es számú Schüssler só, a CALCIUM PHOSPHORICUM D6 3x1 tabletta elszopogatása ajánlott (szinten 2-3 hónapig). Laktóz érzékenyek ne szedjék!

Megjegyzés: A különböző gyógyszereket természetesen egyszerre be lehet szedni.