Immunerősítés

Immunrendszerünk erősítésére kiváló lehetőséget nyújtanak a homeopátiás gyógyszerek. Ezeket korhatártól függetlenül, bármikor alkalmazhatjuk!

Különösen az őszi-téli időszakban, a megfázások és influenzajárványok idején érdemes kúraszerűen elvégeznünk. A betegségek elleni védekezésben a homeopátia mellett nagy szerepe van a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, a minőségi alvásnak, a fokozott C-vitamin bevitelnek (500-1000 mg/nap), valamint a D-vitamin pótlásnak.

Íme két immunerősítő protokoll

Négy hétig heti 1x Oscillococcinum, 1x Influenzinum C30 vagy D3o (az egyiket pl. szerdán, a másikat szombaton este). Az Oscillococcinumból 10-12 golyócskát kell kiszedni az ampullából (ha több megy ki nem baj), az Influenzinumból 5 golyócskát kell elszopogatni.

Ezek mellett D4 vagy D6-os Echinacea napi kétszer 5 golyó hétfőtől péntekig, szombat-vasárnap szünet. Ezt akár két hónapig lehet szedni. 

Egy hó szünet után meg lehet ismételni.

Vegetáriusoknak: heti váltakozásban az Echinacea D4 vagy D6 hétfőtől-péntekig napi kétszer 5-5 golyó (hétvégén szünet), illetve Vincetoxicum C30 vagy D30 heti két alkalommal 5-5 golyó. Páros héten az egyik, páratlan héten a másik szert kell szedni, két hónapon át. Ezután egy hónap szünetet célszerű tartani. Szükség esetén a kúra megismételhető.