Különös nyugalom

Tele izgalommal léptem be életemben először a Haris fogászat rendelőjébe. Számomra is szokatlan volt, hogy igen hamar különös nyugalom szállt meg és kezdtem jól érezni magam. Jólesett a pislákoló gyertyafénybe nézni, a kis szökőkút csobogó vizét szemlélni, merengeni a megnyugtató, szép tájképeken. Ott volt minden, amire a várakozás során szükségem lehet: víz, ha kiszárad a torkom, tea, papírzsebkendő, újságok, könyvek. Jó érzés volt már akkor tudni, hogy gondoskodnak rólam, hogy minden figyelmesség azért van, hogy jól érezzem magam.

Már az első alkalomtól kezdve Papp Huba doktor úr beavatott a kezelés folyamatába, lépésről -lépésre elmondta a szükséges teendőket, az alternatív megoldásokat, és hogy körülbelül. mennyi időt vesz igénybe a kezelés. Szakértelme, türelme, rendkívül megnyugtató és empatikus személyisége rögtön bizalmat ébresztett bennem. Tudtam, éreztem, hogy minden fogászati problémámból a lehetséges legjobb eredményt akarja és tudja kihozni. Ezt a teljes bizalmat és együttérző kezelést éreztem mindíg, amit a halk meditációs zene tett még teljesebbé. Jólesett Erikának - kedves asszisztensének - gyengéd vállérintése, az injekciók során alkamazott eperízű ínyérzéstelenítő. Ebben a légkörben az előforduló fájdalmak, szúrások elvesztik jelentőségüket, nem erre emlékszik az ember.

Már tudom azt is, mi a titka ennek a fogászatnak! Amelyik fogorvosnak legfőbb szándéka a betegein való őszinte segítés, és empátiával fordul feléjük, az magától értetődően teszi olyanná a bennünket körülvevő légkört, amitől jó lesz a közérzetünk, amitől otthon érezzük magunkat.

Nagyné Ficsor Mária

tanár