Az érzéstelenítő kivezetése

A mindennapos fogászati gyakorlatban a fájdalommentes kezelés érdekében naponta akár többtucatnyi érzéstelenítőt adunk be. A zsibbadás eléréséhez szervezetünk számára idegen anyagokat juttatunk be invazív módon, s ezzel ideiglenesen megzavarjuk belsőnk egyensúlyát.

A gyakran jelentkező mellékhatások (szívdobogás, kézremegés, légzési nehézségek, kábultság, erőtlenség, fejfájás, szédülés, ájulás stb.) is jelzik, hogy a befecskendezett anyag nem közömbös a szervezet számára.

Az oltásoknál már jól bevált homeopátiás kivezetés adta az ötletet, hogy a fogászati érzéstelenítés mellé a zsibbasztóból készült potenciált szert is alkalmazzunk. Homeopátiás gyógyszerészek készítik a Lidocainból és Ultracainból gyártott közepes potenciájú golyócskákat és cseppeket, amelyeket az injekciók beadása után rögtön odaadunk a pácienseinknek.

Az évek óta rutinszerűen adott izopátiás készítmények hatására, tapasztalataink szerint gyorsabb és hatékonyabb az érzéstelenítés, ugyanakkor a mellékhatások gyakorisága és intenzitása lényegesen csökkent. Elmondhatjuk, hogy gyakorlatilag megszűntek a fogászati rendelőkben amúgy előforduló rosszullétek, a kezeléseket emiatt nem kell megszakítani. 

Érzéstelenítőkre különösen érzékeny pácienseinknek ajánljuk, hogy már a kezelést megelőző órában egy adagot szedjenek be a szükséges golyócskákból.

Rovat: