Létezik BIO-implantátum?

Örvendetesen egyre gyarapodik azoknak a száma, akik mindennapjaikat tudatosan élik, kilépve a mai világ kínálta mintákból, modellekből.

Kétségtelen, ez nem könnyű, erőfeszítéssel, olykor kényelmetlenséggel és lemondással jár. Megnézni, hogy milyen élelmet veszünk magunkhoz, betegség esetén a gyógyulás melyik útját választjuk vagy mennyire hagyjuk magunkat befolyásolni, beszippantani a „virtuális Kánaánba”?

A Haris Fogászatban is naponta találkozunk nyitott, érdeklődő, a „rutin” kezeléseket nem automatikusan elfogadó Páciensekkel. Ez nagyon jó, és minket is ösztönöz!

Holisztikus szemléletű fogorvosként folyamatosan keresem annak a módját, hogy miként segíthetek a hozzám fordulókon, hogy minél kevesebbet ártsak nekik.

Nézzünk egy példát, hogy egyszerűbb legyen megérteni ezt a felvetést.

Jelentkezik nálam valaki, akinek hiányzik az alsó hatos foga, úgy hogy a szomszédos fogai épek. Mit tudok felkínálni erre az esetre?

  • Lecsiszolom a szomszéd két egészséges fogat és készítek egy hidat. (A lecsiszolt fogak egy része a traumától begyulladhat vagy akár el is halhat.)
  • Implantátummal szüntetem meg a foghiányt. (Ez esetben egy titánból készült műgyökér kerül a csontba.)
  • Nem teszek semmit, meghagyom a hiányt. (Ennek is következményei lesznek: bedőlhetnek, elmozdulhatnak a szomszéd fogak, a hiány feletti fog kiemelkedhet a helyéről. A rágás aszimmetrikussá válik –egy nagyőrlő elvesztése 15% rágófelület veszteséggel jár-, emiatt másképpen terhelődik és kopik a két állkapocsízület. Ez az asszimetria tovább „terjed” a koponyacsontok, majd a csigolyák és a keresztcsont fele. Sokan nem is gyanítják, hogy egy fejfájás, hátfájás vagy csípőpanasz hátterében egy foghiány áll!)

A fentiek fényében máris érthetővé válik a fogorvos dilemmája…

Mégis, akkor mi a megoldás ebben az esetben? Először is felvilágosítjuk a kedves Pácienst a megoldásokról és azok következményeiről. Ezt követően közösen meghozzuk a döntést.

Lássuk, hogy amennyiben az implantálásra esik a választás, holisztikus fogorvosként miben támogathatjuk a beavatkozást?

  • Teljeskörű szájhigiénés tisztítással gyulladásmentessé tesszük az ínyt és a fogágyat. Szükség esetén megtanítjuk a Pácienst a helyes szájápolásra, a fogköztisztító fogkefe és a fogselyem használatára, illetve az olajrágásra.
  • Kizárunk minden károsító hatást: dohányzás, fogszorítás-, csikorgatás.
  • Megnézzük, hogy a foghiány milyen meridiánban van, illetve a hiányzó fog milyen belső „üzenetet” hordoz. Az egykori fogelvesztés már jelezte az adott terület „problematikáját”, emiatt elengedhetetlen ennek a rendezése, hogy az implantátum befogadása zökkenőmentes legyen. (A korábbi példánál maradva az alsó hatosok a tüdő-vastagbél meridiánhoz tartoznak. Ez esetben megnézzük, hogy voltak/vannak-e a páciensnek ilyen jellegű panaszai: krónikus légúti betegségek, asztma, tüdőgyulladás, vagy emésztési problémák, szorulás, puffadás, aranyér stb. Ezeket szükséges kezelni, rendbe tenni, illetve megfelelő életmódbeli változtatásokkal ezeket a szerveket támogatni, megerősíteni.)
  • Megfelelő időpont kiválasztása az implantáció elvégzésére (nem műtünk teliholdkor, „fogászati tilalmi” napokon).
  • Az implantáció előtt homeopátiás Titanium metallicum-al felkészítjük a szervezetet az idegen anyag befogadására.
  • Még teljesebb a szervezet "ráhangolása" az implantálásra a biorezonanciás kísérettel.
  • További homeopátiás szerekkel támogatjuk a műtétet és a csontosodási folyamatot.

A címben feltett kérdésre sajnos NEM a válasz. Mégis a fentiekben vázoltakkal jelentősen minimalizálni tudjuk az implantáció okozta traumát az egész szervezet számára és egy olyan pótlást tudunk biztosítani, ami évtizedekre biztonságos megoldást jelent az elvesztett fog helyett.

Kontakt oss

13 + 4 =